Praktijk de Driehoek


Hoofddorp


Welkom In de praktijk Uitleg "de Driehoek" Kindertolk Voor wie? Tarieven Foto's praktijk

Disclaimer

Even voorstellen

Kindertolk/PresentChild®Kinderen zijn vaak het allerbelangrijkste in het leven van de ouder. We hebben alles voor ze over, we willen alles doen om ervoor te zorgen dat onze kinderen fijn op kunnen groeien tot evenwichtige, gelukkige volwassenen.


Als ouders doen we ons uiterste best om onze kinderen goed op te voeden. Dit gaat alleen niet altijd zoals we het voor ogen hadden.

Kinderen laten in allerlei fasen verschillend gedrag zien. Soms is dit gedrag erg lastig voor de ouder om mee om te gaan.

Er ontstaan vaak situaties waarin de ouder en het kind erg op elkaar reageren. De zogenoemde “trigger” tussen ouder en kind in verschillende situaties.

Het kind kan ook gedrag laten zien waar de ouder erg door geraakt wordt en waar deze zich zorgen over maakt. Dit kan van alles zijn:

Een ontwikkeling die achter blijft, een ziekte, extreem gedrag in bepaalde situaties, een overgevoeligheid, neerslachtigheid enzovoort.


We praten hierover met anderen en slaan er soms hele boeken op na om erachter te komen hoe we als ouder met dit gedrag om kunnen gaan. We proberen het een tijdje anders te doen maar als vanzelf komen we vaak weer terug bij de oude patronen.


Niet alleen de ouders hebben alles over voor hun kinderen. Andersom hebben de kinderen net zoveel over voor de ouders. Kinderen kunnen dit alleen niet rechtstreeks benoemen naar de ouders.

Zij spiegelen (onbewust) met hun gedrag datgene waar de ouder aan mag werken. Zo worden ouders evenwichtigere mensen en daardoor betere opvoeders.

Dit willen kinderen graag omdat zij net zoveel over hebben voor hun ouders als die voor hen, maar ook omdat zij zo zelf alle ruimte krijgen om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen.


Met de PresentChild® methode komen er vaak hele mooie en waardevolle inzichten.

En het kind is de grote leidraad die hiervoor zorgt. Een mooier cadeau kun je als ouder niet krijgen!